Wat een bevlieging was tijdens Corona is nu een toeristische troef in Zedelgem met dank aan de gemeente Zedelgem en Cera.

SNEL STARTEN;
Welkom bij de theaterfietstocht van 17 km. Je staat aan de start van een unieke tocht.
De route vind je hier.
Het uitgebreide programma inclusief route kan je hier downloaden.
Verhaal en scenario: Johan van Iseghem.

WAT?
In Loppem werd op kerstavond een moord gepleegd aan de Rotse Emmaüs.
Via een mooie tocht van ongeveer 17 kilometer neemt theatergezelschap Het Zingend Vuurgeboomte jou mee door de verschillende fases van het onderzoek. Zo ontdek je met speurders Ivo en Heleen een paar rare snuiters die mogelijks iets met de moord op kelner Mike Goossens te maken hebben.

WIE?
De tocht is gemaakt voor volwassenen, maar kinderen vanaf 10 jaar kunnen zeker ook mee op speurtocht.

HOE?
Zoek jij mee? Dan kan je hier de fietstocht downloaden. Op elke plaats vind je een houten paaltje met een QR-code. Achter elke QR-code zit een episode van dit spannend onderzoek. Na het laatste deel kan je ook de ontknoping ontdekken. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en een goed opgeladen GSM en een 4G-verbinding (zie verder indien je dit niet hebt) zijn wel een must.

Let op: Je vindt de eerste episode vlakbij de Rotse Emmaüs aan de Rolleweg. Het paaltje staat aan de straat, maar wandel tijdens het bekijken van het filmpje zeker door het paadje om de plaats van het misdrijf met je eigen ogen te aanschouwen.

Download hier het volledige programma inclusief de route.

Wil je liever niet al je data opgebruiken, dan kan je thuis alvast de filmpjes downloaden:

Bonus: Voorstelling van de personages door Elsie Masco